Завершився Запорізький регіональний судовий форум «Адміністрування судами»

ЗАПОРІЖЖЯ – 29 травня 2018 року. Завершився Запорізький регіональний судовий форум «Адміністрування судами».

Форум відбувся в рамках реалізації грантового проекту «Підтримка розвитку суддівського самоврядування» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Участь у заході взяли голови та судді різних юрисдикцій області та інших регіонів України, представники Ради суддів України, ВККСУ, ДСА України, адвокати, прокурори та інші правники.

Із вітальним словом до учасників форуму виступили Президент Асоціації – суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимир Кравчук та голова Апеляційного суду Запорізької області Валерій Бєлка, які наголосили на важливості та актуальності піднятих на форумі тем та необхідності проведення таких заходів.

У першій частині форуму спікери розкрили питання ключових пріоритетів Ради суддів України (голова Ради суддів України Олег Ткачук), ресурсів та бюджету суду: наявних можливостей та актуальних потреб (голова ДСА України Зеновій Холоднюк), інформаційних механізмів та піар запобіжників (член АРССУ, суддя Ленінського районного суду м.Дніпропетровська Максим Таус).

Друга частина форуму буда присвячена темі «Управління ресурсами суду: крок у майбутнє».

З доповідями виступили заступник голови ВККС України Станіслав Щотка, який зупинився на управлінні багатовекторними процесами у ВККСУ, члени АРССУ – суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко, суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Зоя Плеханова та суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Андрій Малєєв, які  розкрили теми комунікаційної діяльності та зовнішнього оцінювання діяльності суду.

Також про ефективність суддівського самоврядування учасникам заходу розповів Президент Асоціації Володимир Кравчук.

Відбулася жвава дискусія, у ході якої судді отримали відповіді на питання щодо процедури проведення кваліфікаційного оцінювання, формування матеріалів суддівського досьє, методики визначення результатів кожного з етапів кваліфоцінювання.

Підсумовуючи роботу форуму організатори подякували усім присутнім за активну участь та наголосили на тому, що проведення таких  заходів є дуже важливим та необхідним в умовах проведення судової реформи.

Зозуля Наталія

Зозуля Наталія