Презентація онлайн-курсу для суддів, кандидатів на посаду судді та працівників апаратів судів “Доброчесна судова влада”.

🔹 3 жовтня 2023 року відбулася презентація онлайн-курсу для суддів, кандидатів на посаду судді та працівників апаратів судів “Доброчесна судова влада”.
🔸 Курс розроблений Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК спільно з Національна школа суддів України та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.
🔹 У відкритті навчального курсу взяли участь голова правління АРССУ Дмитро Бездоля, голова НАЗК Олександр Новіков, ректор НШСУ Микола Оніщук та член ВККСУ Роман Сабодаш.
🔸 У своїй промові Голова правління АРССУ Дмитро Бездоля відзначив, що це перший спільний проєкт Асоціації з НАЗК. Такий напрям роботи НАЗК свідчить, що Агенство виконує не лише моніторингові та контрольні функції, але й сприяє розвитку антикорупційної культури.
🔹 Дмитро Бездоля відзначив, що повідомлення головою НАЗК Олександром Новіковим про те, що 2664 судді, не чекаючи відновлення декларування, добровільно подали декларації і відзвітували перед суспільством про свої статки є новиною, про яку має знати суспільство, оскільки це свідчить про відкритість і прозорість судової влади.
🔸 Також, Дмитро Бездоля повідомив, що курс «Доброчесна судова влада» є дуже вдалим і цікавим та запросив колег і всіх, кому небайдужий подальший розвиток судової влади, пройти цей курс і отримати нові знання.
🔹 Участь у презентації курсу узяли працівники НАЗК, керівники відділів та директори регіональних відділень НШСУ, представники ВККСУ та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, а також розробники курсу.

Sisoyev Yaroslav