АРССУ направила органам судової влади рекомендації за результатами проведення Дніпропетровського регіонального судового форуму

20 квітня 2016 року Асоціація розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) направила рекомендації Верховній Раді Україні, Президенту України, Раді суддів України, Вищій кваліфікаційної комісії судів України та Міністру юстиції України, які були сформовані за результатами обговорення під час Дніпропетровського регіонального судового форуму.

Текст рекомендацій підготував Дмитро МОВЧАН, член правління АРССУ, суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська. На заході обговорювалася судова реформа, гарантії незалежності судової влади, розвиток суддівського самоврядування, подолання корупції у судовій системі. Серед запрошених доповідачів та учасників заходу були присутні провідні адвокати, юристи, судді загальних та спеціалізованих судів, державні діячі, вітчизняні науковці у галузі права.

Учасники форуму наголосили на своєму баченні майбутнього України як єдиної незалежної правової та унітарної держави, побудованої на загальновизнаних принципах поділу державної влади, верховенства права, утвердження та  забезпечення прав і основоположних свобод людини. Саме незалежність судової гілки влади, її рівність із законодавчою та виконавчою владою, є невід’ємними ознаками правової держави. Незалежність суддів встановлена в Україні як конституційний принцип організації та функціонування судів з метою забезпечення права людини на такий захист.

Ми впевнені, що практична реалізація вказаних пропозицій сприятиме створенню в Україні дієвої системи незалежного судочинства, яка буде відповідати кращим європейським зразкам.

Ознайомитись з текстом рекомендацій ви можете за посиланням.

Зозуля Наталія

Зозуля Наталія