Засідання Робочої групи з питань фінансування судової влади при Комітеті Верховної ради України з питань правової політики.

Голова Правління Дмитро Бездоля

Сьогодні відбулось вже третє засідання Робочої групи з питань фінансування судової влади при Комітеті Верховної ради України з питань правової політики.
До роботи в Робочій групі залучились народні депутати України, представники судової і виконавчої гілок влади, міжнародних проєктів. До складу Робочої групи також входить і Голова Правління АРССУ Дмитро Бездоля.
На цьому тижні за ініціативою Голови робочої групи, народного депутата України С.Демченка члени робочої групи зустрілись вже двічі, оскільки є розуміння, що питання яким чином забезпечити суди коштами для поточних витрат та для виплати винагороди суддям і працівникам апаратів судів потребує якнайшвидшого вирішення.
Головні питання: 1. оптимізація видатків та справедливість розподілу коштів між судами та іншими органами, установами, які функціонують в межах судової влади; 2. який розмір коштів буде достатнім для покриття дефіциту видатків у 2021 році, вкрай необхідних для забезпечення діяльності органів судової влади, та за рахунок яких коштів покрити цей дефіцит; 3. які додаткові заходи необхідно вжити державі у короткостроковій перспективі для вирішення питання фінансування судової влади, а які у довгостроковій перспективі, з метою недопущення повторення такої ж ситуації у майбутньому.
Першим результатом діяльності Робочої групи було прийняття рішення про збільшення асигнувань на березень 2021 року на оплату праці шляхом наближення за рахунок відповідного їх зменшення в іншому періоді поточного року.
Наразі робота Робочої групи щодо вирішення наведених питань триває, призначене наступне засідання Робочої групи.

Петров Євген