Асоціації розвитку суддівського самоврядування України — 4 роки!

Сьогодні, 21 січня 2020 року, виповнюється 4 роки з дня заснування Асоціації розвитку суддівського самоврядування України (­АРССУ).

Свого часу, Асоціація створювалась як осередок для самоврядування суддів, майданчик, для постійного самовдосконалення та здобуття нових навичок, організація, покликана захистити порушені права своїх членів та представників суддівської професії загалом.

За чотири роки існування Асоціація об’єднала небайдужих, активних та прогресивних суддів, які готові, паралельно до своєї основної роботи, приділяти свій власний час для розвитку та захисту суддівської професії в Україні.

Протягом цих років за участі Асоціації було проведено десятки заходів, серед яких масштабні форуми й конференції, професійні тренінги, круглі столи тощо.

Окрему частину діяльності Асоціації займає правова освіта населення та, зокрема, школярів, спрямована на посилення їх правосвідомості та роз’яснення й покращення розуміння ролі суду в суспільстві. Всеукраїнська акція «Урок справедливості» охопила всю Україну – станом на зараз «Справедливцями» стали уже більше 43 тисяч школярів з усіх областей! Наразі ця робота триватиє і продовжуватиметься і надалі. Тим більш, що її активно підтримують освітяни.

Своєю метою-2020 АРССУ визначає професійний розвиток суддів і максимальне сприяння реалізації їхніх прав для підвищення ролі правосуддя в суспільстві. Серед пріоритетних завдань для досягнення цієї мети — підтримка і розвиток відповідального лідерства в судовій системі, захист незалежності суду, прав та законних інтересів суддів, посилення ефективності роботи Ради суддів України.

Дякуємо, що залишаєтесь з нами ?

Зозуля Наталія

Зозуля Наталія