Асоціація розвитку суддівського самоврядування України закликає Раду суддів України врахувати пропозиції суддів в частині змін до Кодексу суддівської етики!

Асоціація розвитку суддівського самоврядування України закликає Раду суддів України врахувати пропозиції суддів в частині змін до Кодексу суддівської етики!
Протягом трьох днів 9-11 березня в Києві проходив XVІІІ черговий з’їзд суддів України.
Делегати з’їзду з усієї України обговорювали й вирішували нагальні питання функціонування судової влади держави та суддівського самоврядування.
Зокрема, під час з’їзду делегати обговорювали питання про внесення змін до Кодексу суддівської етики.
В ході обговорення делегатом з’їзду, членом правління Асоціації розвитку суддівського самоврядування України Ганною Лебедєвою були висловлені зауваження щодо змін до Кодексу суддівської етики.
Разом з тим, головою Ради суддів України Богданом Монічем було зазначено, що Асоціацією розвитку суддівського самоврядування був повністю підтриманий проект змін до Кодексу суддівської етики.
Водночас повідомляємо, що АРССУ рішення про підтримку кодексу не приймала, а зазначила, що за результатами обговорення отриманого проєкту змін, членами Асоціації нових пропозицій та зауважень, крім тих, що подавалися раніше і які були вказані в окремому рядку «зауваження» проєкту, не надано.
На лист Ради суддів України щодо надання остаточних пропозицій та зауважень Асоціація також звернулась до Ради суддів України з проханням врахувати вже подані членами Асоціації зауваження.
Проте, ознайомившись з проєктом змін Кодексу суддівської етики, наданим делегатам для затвердження під час з’їзду, члени асоціації звернули увагу на те, що не всі зауваження увійшли в остаточний проєкт кодексу.
Тому Асоціація розвитку суддівського самоврядування України звертається до Ради суддів України з проханням продовжити обговорення та доопрацювання проєкту змін до Кодексу суддівської етики!
Прес-служба Ради суддів України

Петров Євген