Відкрита реєстрація на тренінг: «Застосування стандартів прав людини та норм міжнародного гуманітарного права у національній судовій практиці в умовах збройного конфлікту на території України»

Українська Гельсінська спілка з прав людини у партнерстві з Національною школою суддів України та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України оголошує набір учасників на одноденні регіональні тренінги для суддів в рамках реалізації  проекту «Підвищення фахового рівня суддів та адвокатів щодо застосування стандартів прав людини та норм міжнародного гуманітарного права у національній судовій практиці в умовах збройного конфлікту на території України», який став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Метою зазначеного тренінгу є посилення професійного потенціалу та підвищення експертного рівня суддів щодо застосування норм міжнародного гуманітарного права у національній правовій системі України задля дотримання і захисту прав та свобод людини в умовах збройного конфлікту в Україні.

Під час тренінгу учасники матимуть змогу дізнатися більше про:

– джерела МГП, принципи та основну термінологію;

– застосування МГП за колом осіб, територіальний та часовий принципи застосування норм МГП;

– кваліфікацію збройного конфлікту на території України;

– режим окупації, межі розсуду та обов’язки держави-окупанта;

– співвідношення МГП та міжнародного права прав людини.

До участі у тренінгах запрошуються судді судів першої та апеляційної інстанції загальної юрисдикції. Пріоритет буде надаватися  суддям, що здійснюють правосуддя в кримінальних провадженнях та слідчим суддям. Також буде враховуватись висока вмотивованість в отриманні знань з МГП та досвід розгляду справ пов’язаних з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Тренінги відбудуться за наступним графіком:

17 вересня 2019 року – м. Київ.

02 жовтня 2019 року – м. Херсон.

11 жовтня 2019 року – м. Одеса.

15 жовтня 2019 року – м. Київ.

Контакти організаторів.

uaarcc@gmail.com

Реєстрація обов‘язкова:

https://docs.google.com/forms/d/1bv8p9cVr0crst6hRgbzY3bXjvL-SCsVYjj5DRx69rfc/edit

Зозуля Наталія

Зозуля Наталія